lørdag 11. september 2010

Lørdag 11.09.10

Tiden går så fort og vi har hatt en del treningsøkter, Rex og jeg har prøvd å ta Appellmerke prøve. Noe vi ikke klarte, han måtte bare ta seg en avstikker også måtte han bare ta en avstikker til................ blæ.
Så i dag har vi trent på å ikke stikke av. Jeg har fått mange råd, på hvordan jeg skal hindre at han tar seg en avstikker. Alt fra å skremme han, løpe etter, kaste blekkboks, strøm, "ta han"o.l. Etter mine mange år med hundtrening-/erfaring så er vel ikke jeg helt enig i alle rådene jeg får. Jeg tror på positiv forsterkning. Jeg vil at han skal ha det gøy sammen med meg. assosiere meg med noen positivt. Så i dag prøvde jeg litt forskjellig. Ekstern belønning med katte mat. Det fungerte ikke. Han stakk. Inn i bilen. Og jeg i tenke boksen. Tok han ut igjen, prøvde igjen med eksern belønning. Han stakk, noen andre gikk å hente han og vi prøvde igjen. Det fungerte ikke med katte mat. Jeg hadde langline på i håp om at jeg skulle få stoppet han, men han er for kjapp. Inn i bilen.
 Jeg tok han ut igjen, Det første jeg gjorde var å leke med han. Vi gikk inn i ringen, korte økter med, kontakt trening og belønning med lek. Der etter fri ved fot, korte økter og lek som belønning han stakk ikke, ennå med masse forstyrrelser.Jeg gav meg mens han enna hadde kontakt og ikke hadde stukket av.

Så skulle vi trene flying. Klar igjen med bløtfor. Det første som skjer at han er livredd figuranten, vil ikke gå bort til . (jeg vet hvorfor) også stakk han, forsterket seg selv med å løpe, løpe, løpe og æres runder........ uff.
Jeg fant ut at vi bytter bløtfor med lek. Fordi det er han vant med i skogen.. Det hjalp ikke han ville ikke bort til figurant, hele kroppsspråket fortalte at det her ville han ikke.,Rex og jeg startet å lek. gikk kjempe fint, jeg lekte helt bort til figuranten, og vi overlappet hverandre, men han ville ikke leke med figuranten, så var det i gang igjen løpe.........  Takk til Lisa og Anne Berit som var figuranter:-)
Vi avsluttet, flying var bortkastet å trene på siden han ikke ville gå bort til figuranten, så Rex og jeg avsluttet med håndtarget og lek.


Trening med Mira i dag fokuserte jeg på kontakt trening. Siden det er det hun har problemmer med når hun går i ringen. For da faller hun helt ut. Jeg brukte igjen ekstern belønning. Trente først kontakt, deretter gikk vi fri ved fot, varierte tid på belønning, forsterket adferden av og til..  Hun må lære seg å ha kontakt, jobbe, strekke tid før hun for belønning, kanskje jeg går for fort frem,..... det vil tiden vise.
Mira kan mange av øvelsene men problemmet er at hun mister fokus inne i ringen, uten for har hun kjempe fokus og kan jeg kan strekke tiden før hun for belønning. Så mitt hoved fokus på trening med henne er å belønne masse i ringen-/lek. Slik at hun skal assosiere ringen med noe gøy.....
Så trente påvisning, der er hun en kløpper, hun syns det er kjemoe gøy. Alt med brukstrening er gøy med Mira da er hun i sitt ess.... Hun elsker det.. Spesielt Rundering og feltsøk... det er gøy:-)
2 kommentarer:

  1. Jeg sier bare fy f'n av de dumme folka som skremte han.......Nå står du med DEN jobben,for å få han trygg igjen ....
    Takk for en koslig treninga lørdag :)))

    SvarSlett
  2. Der må jeg si meg veldig enig med Astrid. Skulle veldig gjerne vært med dere, men måtte prioritere eksamensoppgaven til klikkeertrenerkurset. Vi tar det igjen senere tenker jeg:-)

    SvarSlett